Poradna Acoustique Quality MM 3

Autor: | Vloženo: 17.12.2018 000 15:26 | Témata: Poradna Acoustique Quality MM 3

Reproduktory

Dobrý den,

dostal jsem jako dárek gramofon:
Sencor STT 500URA / Magnetodynamická přenoska MM / Předzesilovač / Linkový výstup RCA (CINCH L/R) / < 6 W / 4 mV.
Mám jeden pár starších (neaktivních) reproduktorů: TESLA ARS 1018 / 8 ohm / 20 VA jm. / 60 VA max. / Konektory na koncích kabelů jsou 2-pólové DIN (větší plochý + menší kulatý jazýček).

Přes jaký zesilovač doporučujete napojit tyto repráky na zmíněný gramofon? Pochopitelně po výměně DIN zástrček za samicové CINCH - ovšem nejsem si jist, který pól CINCHu má být na které žíle? Zdali patří žíla, která je původně připájena na ten větší jazýček DIN konektoru, na vnitřní (vystupující) pól, anebo na vnější (obvodový) pól CINCH konektoru?

Děkuji.

  • Rodel audio

    Rodel audio

    18. prosince 2018

    Dobrý den.
    Tento přístroj je korekční předzesilovač ke gramofonům které příslušný předzesilovač nemají a umožňuje připojit takový gramofon k přístrojům, které nedisponují vstupem pro gramofon, jak je uvedeno ve specifikaci. Tento gramofon má předzesilovač vestavěný, proto tento předzesilovač nepotřebuje. Mezi gramofon a repro je ale potřeba zapojit stereo zesilovač nebo gramofon zapojit do aktivních reproduktorů. Konkrétní výběr záleží na osobních preferencích. Pasiní reproduktory se pak zapojí na výstup zesilovače pro reproduktory do klapacích svorek nebo repro terminálů podle typu výstupů zesilovače.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne (1)
    • Ferdinand

      18. prosince 2018 - Ferdinand

      ...čekal jsem alespoň nějaké nasměrování, co mám vlastně koupit. Tato odpověď je všeobecná, nesměřuje k jádru věci. Dotaz zněl: "Jaký zesilovač doporučujete?".


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.